Hrvatski radio

Radio Sljeme

Cmrok spreman za prvi Sanjkaški kup

15.02.2019.

13:10

Autor: Krešimir Vešnik

Jurica Galoic/PIXSELL

Jurica Galoic/PIXSELL

Foto: - / -

Prvi Sanjkaški kup sutra će se održati na Cmroku. U tijeku su posljednje pripreme tako da će sve biti spremno za sanjkaški spektakl. Natjecanje počinje u 11 sati, a sve možete pratiti i na našem radiju.

Omiljeno sanjkalište Zagrepčana, bit će spremno za sutrašnji prvi sanjkaški spektakl. Na Cmroku koji je zasipan snijegom, obavljaju se posljednje pripreme za Sanjkaški kup. Riječ je pak o natjecanju za djecu i mlade od 3 do 19 godina, podijeljeno u četiri kategorije - Od 8 do 10 bit će prijave, od 10 do 11 bit će svečano otvaranje. Četiri su kategorije: od 3 do 6 godina, od 7 do 10 godina, od 11 do 14 i od 15 do 18 godina. Bit će prigodne plakete za sve sudionike; za prva tri mjesta bit će nagrade i medalje - rekao je ravnatelj ustanove Upravljanje sportskim objektima, Marinko Tomić.

Očekuje se veliki odaziv građana, stoga Tomić preporučuje korištenje javnog prijevoza - Za građane je bitno da će biti pojačan ZET-ov broj autobusa s Kaptola do Britanskog trga te s Britanskog trga do Mihaljevca; linije 105 i 102. 

Iz Grada se nadaju će se Sanjkaški kup postati tradicija, no za samo sanjkalište na Cmroku imaju velike planove. Objašnjava voditelj Skijališta Sljeme, Igor Žiljak - Plan je da na jednu stranu livade Cmrok stavimo pokretnu traku dužine stotinjak metara koja će svu djecu voditi sa dna livade Cmrok nazad gore. Plan i je da se Cmrok podijeli po pola; da jedan dio bude za sanjkaše, a jedan dio da bude za škole skijanja. Isto tako su u planu i ljetni sadržaji, o tome moramo još razgovarati s gradonačelnikom tako da bi ovu livadu Cmrok iskoristili do maksimuma.

Do maksimuma će se Cmrok iskoristiti i sutra na kupu, na kojem će sudjelovati i štićenici Dječjeg doma Zagreb te brojna poznata lica. Sve možete pratiti od 9 i 30 na našem radiju.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.