Hrvatski radio

Radio Sljeme

Crkva na Savici: DA u kvartu, ali NE u parku!

01.03.2017.

14:03

Autor: Anamarija Knezović Kaurić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Rješenjem od 2. veljače 2017., Ministarstvo graditeljstva poništilo je lokacijsku dozvolu za gradnju Župnog centra blaženog Alojzija Stepinca na Trnjanskoj Savici. Time je poništena dozvola koju je Grad Zagreb izdao 3. kolovoza 2016.

Tu su informaciju Radio Sljemenu potvrdili iz samog Ministarstva nakon što je, u srijedu ujutro, u emisiji "Zagrebi po Zagrebu" , gradonačelnik Milan Bandić potvrdio da će se crkva graditi "150 metara dalje od parka".

"U petak ću vam nešto više o tome reć'. Bit ćete pozvani na presicu gdje će se gradit' crkva. Prema prijedlogu grada, ja mislim daće to Kaptol objeručke prihvatit'. I, na koncu, opet će bit Milan vidovit. Rek'o sam da tamo ima dovoljno mjesta i za crkvu i za park...bit će 150 metara dalje. Pretak pričekajmo, točno ćemo označit' gabarite - jedan dio je u vlasništvu grada, jedan dio je od privatnih osoba. Nalog je dat da se otkupi zemlja. Mora se izmijenit GUP i napravit' crkva."

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.