Hrvatski radio

Radio Sljeme

13:06 / 14.02.2022.

Autor: Mario Mihaljević

Crkva na Savici važna je za kvart i građane

Livada na Savici

Livada na Savici

Foto: Slavko Midzor / Pixsell

Gradski zastupnici Domovinskog pokreta poručili su u ponedjeljak da je izgradnja crkve u četvrti Trnjanska Savica bitna za taj dio grada te da crkvu ondje želi preko 10.000 građana koji na nju imaju pravo.

Skupštinski zastupnik DP-a Igor Peternel naglasio je da će kao Klub u Skupštini postaviti pitanje gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću što je s gradnjom crkve na Savici koja nije u fokusu. 


-U kampanji smo već komunicirali da je to preko 10.000 građana, pretežno katolički građani koji žele katoličku crkvu ovdje, i imaju na to pravo. To se više puta opstruiralo u prošlom mandatu, i to tada baš od oporbe koja je danas vlast. Smatramo da je to nešto što je bitno za ovaj kvart jer građani i dalje pokazuju želje da se realizira taj projekt-, kazao je Peternel. 


Dodaje da ne prihvaćaju niti jedan izgovor kao argument jer smatraju da je park na Savici dovoljno prostran da u njemu bude i dječje igralište i crkva, kao i mogući drugi sadržaji. -Već na prvoj sjednici Skupštine ćemo pitati gradonačelnika i očekivati neki suvisli i argumentirani odgovor-, najavio je Peternel. 


Predsjednica udruge "Stepinčeva Savica" Ivana Bandov podsjetila je da su udrugu osnovali 2019. godine kao pokušaj župljana i stanovnika Savice da daju svoj doprinos izgradnji župne crkve Bl. Alojzija Stepinca u svom kvartu. 


-Kao građani Hrvatske imamo pravo prakticirati našu vjeru što uključuje i adekvatni sakralni objekt. Kapelica i pastoralni centar koji župa koristi u ulici Zvonimira Rogoza ne zadovoljavaju ni približno pastoralne potrebe za nedjeljnim bogoslužjem ni raznim aktivnostima koje se u župi odvijaju-, rekla je Bandov.
Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.