Hrvatski radio

Radio Sljeme

"Crveni nosovi" slave deseti rođendan!

25.02.2020.

11:57

Autor: Boris Bogić

Robert Anić/PIXSELL

Robert Anić/PIXSELL

Foto: - / -

Oni su glumci, glazbenici i zabavljači koji svojim terapijskim djelovanjem pomažu bolesnoj djeci i roditeljima da se lakše nose sa stresom uzrokovanim bolešću i boravkom u bolnici. Tijekom desetljeća aktivnog rada Crveni nosovi su donijeli radost na lica više od 160.000 djece i starijih ljudi.

Na sebi svojstven način, ovi izvedbeni umjetnici velikog srca prigodno su ukrasili odabrane skulpture u hrvatskim gradovima kako bi skrenuli pozornost na svoju misiju: vraćanje osjećaja radosti, sreće i optimizma ljudima u teškim životnim situacijama.

Izvršna direktorica crvenih nosova, Mladenka Marić kaže  - Mi donosimo osmjeh tamo gdje nije publika željna osmjeha, znači to nisu kazališni ili klaunovi na ulici, mi dolazimo u bolničku sobu u kojoj dijete, primjerice na onkologiji i koje je u vrlo teškoj životnoj situaciji -  

Crveni nosovi se školuju tri godine tijekom kojih prolaze: umjetničke vještine, osnove medicine, psihologije, sociologije jer je neophodno znati što taj "osmijeh" može donijeti pacijentu. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.