Hrvatski radio

Radio Sljeme

Crveni spust spreman je za 'Snow Queen Trophy' 2023

26.12.2022.

19:48

Autor: Ivana Radaljac Krušlin/ Audi FIS „Snow Queen Trophy” 2023

Kruna koja će pripasti pobjednici Sljemena

Kruna koja će pripasti pobjednici Sljemena

Foto: Sanjin Strukić / PIXSELL

Zeleno svjetlo za održavanje dviju utrka Snježne kraljice 2023. dao je Markus Mayr, direktor FIS Svjetskog kupa za tehničke discipline za žene, koji je potvrdio da su na stazi dovoljne količine snijega za utrku najboljih svjetskih slalomašica. Organizator i djelatnici Skijališta Sljeme pripremili su dobru podlogu i proizveli dostatne količine snijega. Na stazi trenutačno ima između 60 i 90 centimetara utabanog, kompaktnog snježnog pokrivača koji bi se još trebao dobro učvrstiti jer prema prognozi dolazi zahlađenje. Završna preparacija staze na Crvenom spustu dogovarat će se nakon utrka u Semmeringu.


Utrke Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa Snow Queen Trophy 2023. na rasporedu su 4. i 5. siječnja kada će se najbolje svjetske slalomašice boriti za bodove, titulu i krunu. Prva utrka ženskog slaloma održat će se u srijedu, 4. siječnja s početkom prve vožnje u 12:30, dok druga vožnja starta u 16 i 30.  Drugi ženski slalom na rasporedu je u četvrtak, 5. siječnja u nešto kasnijem terminu, pa će tako prva vožnja započeti u 15, a druga u 18 sati.

Ulaznice za utrke dostupne su po cijenama - 50 kuna za odrasle, odnosno 30 kuna za djecu od 7 do 15 godina (rođenu od 1.1.2008. do31.12.2015.). Posjetiteljima je na raspolaganju i paket ulaznica za oba dana po cijeni od 75 kuna za odrasle i 45 kuna za djecu. Za djecu do sedam godina (rođenu 2016. i mlađu) ulaz je slobodan na obje utrke. Osim uživanja u vrhunskom skijanju, posjetitelje očekuje i pregršt zabave na „Snow Queen after ski partyju“ na Krumpirištu. Sve korisne informacije na navijače koji će bodriti naše skijašice moći ćete pratiti u u programu Radio Sljemena.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.