Hrvatski radio

Radio Sljeme

Čuvajte se lažnih predstavnika Elektre!

25.11.2015.

19:29

Autor: Boris Bogić, Anamarija Knezović Kaurić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Već smo upozoravali na pojavu lopova koji u uniformama Elektre ili u civilu obilaze građane, većinom umirovljenike, te pod različitim izlikama pokušavaju ući u stambene objekte zbog prijevare ili krađe.

Proteklog vikenda dobili smo više dojava slušatelja da po gradu "operiraju" lažni djelatnici Elektre. Alarmirali smo tu tvrtku i direktor Elektre Zagreb Jure Jozić, putem našeg etera, poslao je upozorenje da radnici Elektre dolaze isključivo u odorama Elektre Zagreb i s iskaznicama Elektre Zagreb.

Večeras smo dobili e-pismo slušateljice Lucije s Oranica čija je baka danas pokradena. 

Kako živimo u svijetu u kojem svakodnevno čujemo za veliki broj prijevara i smicalica, ja sam danas bila svjedok tome da se to ipak ne dešava "tamo nekom drugom". Iako se u vašim prošlim emisijama moglo čuti o ljudima iz "HEP-a" koji varaju građane, to izgleda nije bilo dovoljno da bi ozbiljno upozorilo građane.

Danas u popodnevnim satima, dok je radna snaga (moj muž i ja) još bila na poslu na kućnu adresu je došao mlađi čovjek u tamnom autu i našu baku, staricu od 85 godina, prevario pretvarajući se da je djelatnik HEP-a. Naime, dotični je došao u civilu, bez ikakve iskaznice, niti se predstavio. Razlog njegovog dolaska je navodno velika potrošnja struje na ovom kućnom broju te on kao "službena" osoba treba pregledati sve, od njenog stana, štekera, brojila pa do našeg stana i električnih aparata.

Nažalost otuđio je određenu svotu novaca u našem stanu ali baki nije pala ni dlaka s glave, na sreću. K tome još se raspitivao do kada mi radimo i tko tu točno sve živi, naravno da je baka sve rekla jer je gospodin baš htio i sa mnom o tome pričati. Žalosno je to što je točno znao ime i prezime bake. Pa bih lijepo vas zamolila da još upozorite građane. Incident se desio u zapadnom dijelu grada, točnije Oranicama.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.