Hrvatski radio

Radio Sljeme

Čuvajte se provalnika tijekom ljeta, ponovno upozorava policija!

11.06.2019.

11:58

Autor: Boris Bogić

R.S.

R.S.

Foto: - / -

U prvih pet mjeseci ove godine Policijska uprava zagrebačka zabilježila je pad provala u stanove i kuće više od 4 posto. No ipak upozoravaju građane, posebno u ljetnim mjesecima, na porast opasnosti od provala.

I ove je godine tiskana brošura sa savjetima za građane te letak koji je u suradnji s zagrebačkim holdingom podijeljen, zajedno s njihovom uplatnicom, na adrese više od 380 tisuća adresa

Građanima se savjetuje da novac i nakit ne ostavljaju u svom domu, već da ih pohrane na sigurno mjesto poput trezora u bankama ili na čuvanje osobi u koju imaju povjerenja. 

Savjetuju i da se ključ od kuće ili stana ne ostavlja ispod otirača, u tegli za cvijeće i na sličnim mjestima i da se svakako zatvore prozori, balkonska vrata i staklene stijene.

Ključ treba ostaviti pouzdanoj osobi koja će biti u mogućnosti češće obilaziti dom te organizirati da netko češće prazni poštanski sandučić kako se ne bi stekao dojam da u kući ili stanu duže vrijeme nema nikoga.

Dodaju i kako je preporučljiva rasvjeta tijekom cijele noći, koja se automatski pali u sumrak, a bilo bi dobro i ne govoriti svima da se putuje i ne ostavljati takve poruke na telefonskoj sekretarici ili društvenim mrežama.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.