Hrvatski radio

Radio Sljeme

Cvjetkovići predali kuću pa prosvjedovali na Markovu Trgu

10.07.2015.

16:09

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Obitelj Cvjetković predala je kuću ovrhovoditelju te je zatražila od Živog zida da se povuče. U nastavku uputili su se na prosvijed na Markov Trg.

U pratnji velikog broja interventnih policajaca radnici su ispilili ogradu koju su ispred kuće postavili prosvjednici koji deložaciju smatraju nezakonitom.

Obitelj Cvjetković poručila je da je ovo deložacija pravne države, ali dom je mirno predala, uz molbu ekipi iz Živog zida da se povuče. Oni su se povukli uz psovke i uvrede, a obitelj Cvjetković krenula prosvjedovati na Trg svetog Marka, gdje ih je pozvala Marija Cvjetković rekavši da je ondje prosvjed i prijavljen. Njezin suprug Tomislav izjavio je kako je zamolio predstavnike Živog zida da odustanu od prosvjeda kako ne bi došlo do sukoba okupljenih i policije. Od sinoć se inače ispred kuće obitelji Cvjetković okupilo oko 150 ljudi, protiveći se njihovoj deložaciji. U kući su od jutra bili i članovi udruge Živi zid. Od saborskih će zastupnika tražiti da se zauzmu za hrvatske građene jer je, smatraju, riječ o pravnom kriminalu, koji se mora jednom u Hrvatskoj raskrinkati.

Supružnike Cvjetković je primio u svom kabinetu predsjednik Sabora Josip Leko. Sastanku, zatvorenom za javnost, nazočili su i odvjetnici Vladimir Gredelj i Zvjezdana Znidarčić Begović.

Vidno pod dojmom svega što se događalo, Tomislav Cvjetković kratko je komentirao sastanak s Lekom, kazavši kako su ga zamolili da, kao prvi među jednakima, potakne određene rasprave. "...Zamolili smo ga da se situacija (poput naše) više ne događa, za nas je već kasno, no možda se može pomoći "nekim drugim Cvjetkovićima", rekao je Cvjetković, navodeći da su odvjetnici "na stručnoj razini iznijeli njihov slučaj..." - istaknuo je T.Cvjetković.

Upitan gdje će sada sa obitelji, odgovorio je -  kako "ima ljudi koji će im pomoći".


U prilogu Izvještaj novinarke Babrbare Vid.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.