Hrvatski radio

Radio Sljeme

DA za Proračun iz Kluba HSLS-a/HSS-a

18.12.2013.

13:25

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Klub zastupnika HSLS-a/HSS-a, na sjednici Gradske skupštine prihvatit će Prijedlog Proračuna Grada za 2014.tu. Iz Kluba HSS-a, međutim, upozorili su na poražavajući odnos resornoga Ministarstva prema obrtništvu.

HSLS-ov i HSS-ov DA - Prijedlogu gradskoga proračuna za 2014., predsjednik Kluba Nenad Matić obrazložio je činjenicom da je većina njihovih prijedloga, zahtjeva i amandmana već usvojena.

"...vrlo bitno je reći da smo za gradske četvrti povećali Proračun za ukupno 34 milijuna kuna, za male komunalne akcije. Za turizam je povećanje milijun kuna i za poljoprivredu je u potporama proračun povećan za dva milijuna kuna..." - obrazložio je Matić.

Da će na sutrašnjoj Sjednici Gradske Skupštine podržati Proračun Grada za 2014-tu godinu potvrdio je i zastupnik Kluba HSS-a i predsjednik Obrtničke Komore Ivan Obad, no istovremeno on je upozorio i na katastrofalno stanje u obrtništvu. Upravo zbog, prema njegovim, riječima poražavajući odnos resornoga Ministarstva prema obrtništvu oni su bili prisiljeni podignuti Ustavnu tužbu:

"...nama je skinut komorski doprinos za 50 posto...i oduzete su nam određene ovlasti...Država ništa u nas nije ulagala, nego je dobivala sve od nas...i stoga smo podnjeli Ustavnu tužbu da se ustanovi zakonitost ovoga što je proveo ministar prema obrtnicima..." zaključio je Obad.

Predsjednik Kluba Nenad Matić dodao je ovome da Grad Zagreb, međutim, vodi brigu o obrtnicima. A, to je obrazložio činjenicom da je u novome proračunu 38 milijuna kuna povećanje u potporama za male poduzetnike i obrtnike.

U prilogu poslušajte izjave gradskih zastupnika - Nenada Maića i Ivana Obada.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.