Hrvatski radio

Radio Sljeme

Damir Vanđelić otkrio razloge ostavke

26.11.2021.

11:21

Autor: Nikolina Devčić

Pixsell: Matija Habljak

Pixsell: Matija Habljak

Foto: - / -

Ravnatelj Fonda za obnovu Damir Vanđelić izjavio je da je podnio ostavku na to mjesto, jer je njegov posao ustroja Fonda završen, što je bio i prvotnih dogovor od kada je angažiran na toj funkciji. Ostaje raditi do kraja prosinca.

- Od samog početka, takav je bio dogovor kada sam bio zamoljen da ustrojim Fond. Rečeno je da će moj posao završiti kada je Fond ustrojen i efikasan. Fond je sada dovoljno efikasan - rekao je Vanđelić na konferenciji za medije otkrivši razloge svoje ostavke.

Istaknuo je da je Fond sada, gotovo godinu dana od osnivanja, u potpuno transparentna, antikoruptivna i efikasna agencija, u kojoj su provedeni svi nužni procesi kako bi ga se postavilo na noge te da je time njegov posao završen.

- Ja još ostajem raditi do kraja prosinca - najavio je Vanđelić dodavši da će do tada biti završen i natječaj za zamjenika ravnatelja Fonda za obnovu.

Smatra kako je "dao sve u obnovu Zagreba", te je taj zadatak shvatio kao osobnu borbu za bolju Hrvatsku.
Izrazio je uvjerenje da unutar Fonda ima dovoljno kvalitetnih kadrova koji će ga moći zamijeniti na tom mjestu, te najavio kako će na dispoziciji novom ravnatelju ostati bez naknade dok se nova osoba na uhoda na tom mjestu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.