Hrvatski radio

Radio Sljeme

Dan branitelja Grada Zagreba obilježit će se nizom svečanosti i aktivnosti

24.05.2019.

13:01

Autor: Emina Dabo Hunjak

HRT Radio Sljeme

HRT Radio Sljeme

Foto: - / -

Dan branitelja Grada Zagreba obilježit će se trinaesti put za redom 30 svibnja. Svečana obljetnica započet će na okupljanjem na Mirogoju u deset sati kako bi se odala počast poginulim hrvatskim braniteljima, a nastavit će se nizom svečanosti i koncertom Miroslava Škore.

Ukidanjem dana državnosti 30 svibnja Grad je donio odluku da se tog datuma obilježava Dan branitelja Grada Zagreba. Uz svečanosti kojima će se obnoviti sjećanje na poginule branitelje, članovi HVIDR-e i ostalih braniteljskih udruga svoj će dan obilježiti i nizom drugih aktivnosti koje je najavio predsjednik HVIDR-e Grada Zagreba Ante Tandara:

- Imamo sportska natjecanja i cjelodnevno druženje hrvatskih branitelja koje će održati ove godine u Sportsko rekreacijskom Centaru Grana Klaka u Dubravi. Preko 700 sportaša koji će se natjecati u 14 različitih disciplina. Poslije toga imamo cjelodnevno druženje pod motom da se sjetimo radnih devedesetih kad smo bili uvijek skupa i naš moto je "zajedno u ratu, zajedno u miru" - rekao je Tandara.

Središnja svečanost Dana branitelja započet će na Mirogoju gdje će se okupljeni prisjetiti 1 500 poginulih branitelja u Domovinskom ratu. Tamo će posjetiti Zid boli, središnji križ u aleji Hrvatskih branitelja, kenotaf na krematoriju te počivalište ministra obrane Gojka Šuška i prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

Svoje dane branitelji će obilježiti i memorijalnim nogometnim turnirom "Darko Mateša" koji će započet danas svečanim otvaranjem u 17 sati na stadionu Hrvatski dragovoljac, a osim toga održat će se i memorijalni turnir u invalidskoj odbojci te turnir u košarci u kolicima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.