Hrvatski radio

Radio Sljeme

Dan doborodošlice za strane studente

27.09.2019.

16:10

Autor: Antonia Ćosić

Dan doborodošlice za strane studente

Dan doborodošlice za strane studente

Foto: - / -

Dan dobrodošlice za strane studente iz zemalja EU ione izvan koji na Sveučilište u Zagrebu dolaze na studentsku razmjenu u zimskom semestru 2019./2020. organizirao je središnji sveučilišni Ured za međunarodnu suradnju.

Danas je održan Dan dobrodošlice ili Welcome Day na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu za 480 studenata koji bi ovaj semestar trebali provesti na našem Sveučilištu.

Predstavnici studentske udruge Erasmus Student Network Zagreb su održali prezentaciju o studiranju i studentskom životu u Zagrebu te studente upoznali s aktivnostima koje će se za njih organizirati tijekom njihova boravka na Sveučilištu (izleti, kulturni događaji, društveno koristan rad, zajednička druženja i učenja jezika).

Osim Dana dobrodošlice za strane studente, od 23. do 29. rujna na Sveučilštu u Zagrebu održava se i Tjedan dobrodošlice za dolazne strane studente.

Tijekom ove akademske godine trebalo bi ih biti 900 iz svih krajeva svijeta: Europa, Azija, Južna Amerika. Jedino je upitno što će se dogoditi s razmjenom studenata s Velikom Britanijom, zbog Brexita se o tome zasad ništa ne zna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.