Hrvatski radio

Radio Sljeme

Dan državnosti uz raznoliku glazbu, pisce i sportska natjecanja najmlađih

24.06.2019.

13:04

Autor: Čarles Gržinić

Sanjin Strukic/PIXSELL

Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: - / -

Dan državnosti u Zagrebu obilježiti će mnogobrojni programi na kojima će na svoje doći kako ljubitelji kulture, glazbe i aktivnog života. Bogata ponuda, bit će razlog posjete na Jarun, Trg Kralja Tomislava.

Na ljetnoj pozornici Trga Kralj Tomislava gdje je u tijeku Zagreb Klasik sutra će nastupiti svjetski poznati ansambl Lado iz Dubrovnika koji će slavljeničku, 70- tu obljetnicu rada, proslaviti programom koji je posvečen Hrvatima izvan domovine. Riječ je o staroj dijaspori koja je u 15 i 17 stoljeću dom našla u Italiji gdje žive moleški Hrvati, u Crnoj Gori, Kosovu u mjestu Kraševu, Rumunjskoj, Austriji, Mađarskoj, Vojvodini te Južnoj Čečkoj.
Kao i sutrašnji program, i današnja tonska proba koja je otvorena za javnost počinje u 21 sat.

Na igralištu osnovne škole Ivan Meštrović na Jarunu sutra završava 11. humanitarna manifestacija Dan državnosti u Meštroviću. Na sam Dan državnosti od 18 sati moći će se pogledati izložba oldtajmera kao i polufinala i finala muškog malonogometnog turnira. Snage će odmjeriti i ženske malonogometne ekipe. Koji je cilj višednevnog programa objasnio nam je Danijel Mujić iz Društva Sportske rekreacije Jarun Danijel Mujić

-Da djecu potaknemo na toleranciju, na sportski fer play. Tako će OŠ Ivan Meštrović koji djeluje na Gajevu i OŠ Bartol Kašić koja djeluje na Jarunu međusobno će igrati nogomet, košarku, hokej na travi. Time želimo pojačati kako prijateljstvo između kvartova i naravno djece-

Sva prikupljena sredstva uplatit će se u Hrvatsku zakladu za školovanje slijepih Marko Brkić.
Na Jarunu po 14 – ti puta održava se najveći hrvatski festival na otvorenom IN Miusic Festilal. Na pet festivalskih pozornica, do srijede nizati će se nastupi brojnih glazbenih imena.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.