Hrvatski radio

Radio Sljeme

Dan grada Zagreba u znaku 150. obljetnice rođenja Marije Jurić Zagorke

27.05.2023.

16:04

Autor: Radio Sljeme

Grad Zagreb

Grad Zagreb

Foto: Borna Filić / Pixsell

Ovogodišnja proslava Dana grada Zagreba bit će u znaku 150. obljetnice rođenja Marije Jurić Zagorke, zaslužne očekuju javna priznanja, a građane besplatni koncerti te projekcije filmova, najavljuju iz Grada.

Program posvećen hrvatskoj književnici i novinarki građanima donosi predavanja, tribine, projekciju dokumentarno -igranog filma "Zagorka" i tematsku šetnju Ribnjakom s biografijom Marije Jurić Zagorke i tribine.


Centar mladih Ribnjak u srijedu će u 17 sati, u suradnji s umjetnicima Rezidencije Ribnjak, organizirati tematsku šetnju parkom, dok će u 18 sati biti održano predavanje "DrugačiJA". Za najmlađe su osmišljene radionice crtanja "Marija Jurić Zagorka - odijevanje nekada".


Svečanost dodjele javnih priznanja Grada Zagreba održat će se u Staroj gradskoj vijećnici, gdje će gradonačelnik uručiti nagrade zaslužnim pojedincima i institucijama. Među njima je i Radio Sljeme, koji će dobiti priznanje povodom 70. rođendana.


Program su pripremili centri za kulturu te će se održati u brojnim zagrebačkim kvartovima.


Građane očekuju i besplatni koncerti, projekcije filmova, slobodan ulaz u gradske muzeje, kao i Projekt “Glazbena kontrola” u kojem sudjeluje Zagrebački orkestar ZET - a.


U Centru kulture na Peščenici u srijedu će biti otkrivena bista Zlatka Balokovića, autora Antuna Augustinčića, u suradnji s Glazbenom školom Zlatka Balokovića.


Proslava Dana grada Zagreba bit će popraćena i izradom razglednice grada s vizurama poznatih lokacija u Centru za likovni odgoj na Rokom perivoju te revijom narodnih nošnji zagrebačkih sela i suvremene modne odjeće inspirirane baštinom.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.