Hrvatski radio

Radio Sljeme

Dan(i) Hrvatskoga državnog arhiva 2016.

10.10.2016.

09:16

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hrvatski državni arhiv svečano će obilježiti svoj dan s početkiom u 12 sati, u Velikoj čitaonici HDA, na Marulićevu trgu 21. Program traje sve do subote 15. listopada, kada će se obilježiti - Dan otvorenih vrata HDA.

Za današnju svečanost najavljeno je - predstavljanje projekta Obilježavanja stogodišnjice Prvoga svjetskoga rata te portala Prvi svjetski rat 1914. ‒ 1918. Nakon toga bit će otvorena izložba "Hrvatska u Prvom svjetskom ratu kroz fondove i zbirke HDA" a za zainteresirane pripremljena je i  prigodna prodaja izdanja, replika i suvenira HDA.

Za Dan otvorenih vrata, u subotu od 9.00h -18.00h - posjetitelji će moći; dobiti nformacije o korištenju arhivskoga i knjižnoga gradiva. Najavljeni su - stalni obilasci zgrade HDA i stalnih postava uz stručna vodstva, obilasci Središnjeg laboratorija za konzervaciju i restauraciju i Središnjeg fotolaboratorija svaki puni sat te razgled izložbe Hrvatska u Prvom svjetskom ratu kroz fondove i zbirke HDA. I za subotu je najavljena - Prigodna prodaja izdanja, replika i suvenira HDA.

Više informacija i cijeli program Dana arhiva - moguće je pronaći na stranicama Hrvatskog Državnog Arhiva

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.