Hrvatski radio

Radio Sljeme

Dan je branitelja Grada Zagreba

30.05.2016.

09:23

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Počast će se odati svima koji su dali život za Domovinu i to u sklopu svečanog programa kod Oltara Domovine na Medvedgradu. Program nosi naziv - "Nek ti kušin bude stina, al Hrvatsku sine voli". U 10.00h tamo će biti položeni vijenci.

Tijekom dana će biti organizirano i dobrovoljno darivanje krvi u Zavodu za transfuzijsku medicinu u Petrovoj, a u Parku prirode Medvednici održat će se natjecanje u orijentacijskom trčanju za članove braniteljskih i stradalničkih udruga. 

Također, bit će položeni vijenci na Trgu 99. brigade. 

A, u 19.00h u zagrebačkoj katedrali bit će služena sveta misa za Domovinu - u spomen na sve poginule zagrebačke i hrvatske branitelje te sve stradalnike Domovinskog rata.

Jučer - u Palači Dverce na Gornjem gradu gradonačelnik Milan Bandić održao je prijam za ratne zapovjednike, hrvatske branitelje, stradalnike Domovinskog rata i ratne vojne invalide grada. Prije svečanog prijema položeni su vijenci i upaljene svijeće na zagrebačkom groblju Mirogoju. A, jučer poslijepodne - ulicama grada prošao Prvi svečani konjički mimohod na kojemu je sudjelovalo 84 konja, jedan devetopreg i osam dvoprega iz različitih krajeva Hrvatske.

Proslavu Dana branitelja grada Zagreba prije devet godina inicirala je zagrebačka HVIDR-a.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.