Hrvatski radio

Radio Sljeme

09:09 / 31.05.2017.

Autor: Ana Krois

Dan je Grada Zagreba i svetkovine Majke Božje od Kamenitih vrata

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U sklopu obilježavanja Dana grada Zagreba u Staroj gradskoj vijećnici bit će održana svečanost, na kojoj će tradicionalno biti uručena javna priznanja Grada Zagreba. Na svečanosti će biti i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović koja će se obratiti okupljenima.

Nagrade zaslužnim ustanovama i pojedincima uručit će gradonačelnik Milan Bandić. Nagrada Zagrepčanka godine bit će uručena Janici Kostelić, a Povelja počasnog građanina Aloisu Mocku i Emiliju Marinu. Povelju Počasnog građanina za Aloisa Mocka preuzet će austrijski veleposlanik u Hrvatskoj Andreas Wiedenhoff.

Proslava svetkovine Majke Božje od Kamenitih vrata, zaštitnice našega grada započet će euharistijskim slavljem u 19 sati koje će u katedrali predvoditi čikaški nadbiskup kardinal Blase Joseph Cupich, zajedno sa zagrebačkim nadbiskupom kardinalom Josipom Bozanićem. Misu iz katedrale prenosit ćemo i u našem programu.

Nakon misnog slavlja slijedi procesija sa svijećama i likom Majke Božje od Kamenitih vrata od katedrale, Bakačevom ulicom, sjevernom stranom Trga bana Josipa Jelačića, Ilicom, Mesničkom, Trgom sv. Marka do Kamenitih vrata gdje će završiti cjelokupni program. Zbog procesije će biti obustavljen promet na Kaptolu od 20 i 30 do 21 i 30.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.