Hrvatski radio

Radio Sljeme

14:19 / 07.10.2017.

Autor: Margareta Jozinović

Dan otvorenih vrata Javne vatrogasne postrojbe grada Zagreba

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Javna vatrogasna postrojba grada Zagreba 13. godinu zaredom otvara svoja vrata građanima. U prostorijama vatrogasne postrojbe Centar, posjetitelji su mogli dobiti savjete i naučiti kako se ponašati u požarima.

Ove godine glavna tema je sigurnost prometa na cestama, a u interaktivnim radionicama sudjelovali su policajci i njihove kolege iz HAK-a. Vatrogasci su najpopularniji kod najmlađih koji, čini se, zaista vole njihov posao.

Prošle je godine dan otvorenih vrata posjetilo oko 4 tisuće ljudi, a i ove godine broj roditelja i djece nije manjkao. Prilika je bila da se kroz zanimljive radionice nauči kako se ponašati u požarima, ali i vidjeti što sve obuhvaća njihov posao. Kroz edukativne radionice provukli smo savjete za najmlađe, rekao je zapovjednik javne postrojbe grada Zagreba, Siniša Jembrih.

Ni dan otvorenih vrata našu vatrogasnu postrojbu nije spriječio da ostane dostupna za operativu. Uvijek profesionalni svoju su postrojbu premjestili u Pierottijevu ulicu, sve do završetka sadržaja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.