Hrvatski radio

Radio Sljeme

Dan otvorenih vrata na Općinskom sudu u Novom Zagrebu

31.10.2016.

14:01

Autor: Anita Dekanić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Države članice Vijeća Europe već tradicionalno obilježavaju Europski dan pravosuđa. Tim povodom Općinski sud u Novom Zagrebu organizirao je "Dan otvorenih vrata" kako bi građani mogli razgledati Sud i upoznati se s organizacijom i djelokrugom njegova rada.

Općinski sud u Novom Zagrebu počeo je s radom u travnju prošle godine. U njegovoj nadležnosti su Gradske četvrti Brezovica, Novi Zagreb Istok i Zapad te područje bivših općinskih sudova u Jastrebarskom, Samoboru i Zaprešiću. Više o samoj manifestaciji sutkinja Ivana Šeparović Bradvica: Drago mi je da se ova manifestacija organizirala, da se građani imaju prilike upoznati s organizacijom i načinom rada Općinskog suda u Novom Zagrebu. Ovo je akcija na razini cijele Hrvatske, tako da u bilo kojem sudu - općinskom ili prekršajnom - stranke mogu pristupiti i pitati sve što ih zanima.

Posjetitelji su imali priliku postavljati pitanja o svojim pravim i obvezama u ostvarenju sudske zaštite. Iako prilično zatrpani poslom, djelatnici Općinskog suda u Novom Zagrebu puni su entuzijazma i trude se da sve funkcionira što bolje od samog početka. Brojke o broju riješenih parnica pokazuju kako se njihov trud isplatio, čemu je svakako pridonijela visoka razina digitalizacije ove ustanove.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.