Hrvatski radio

Radio Sljeme

Dan sjećanja na Stjepana Radića i lipanjske žrtve

20.06.2017.

15:52

Autor: Emina Dabo Hunjak

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Polaganjem vijenaca na Mirogojskim arkadama, delegacije HSS-a, predvođene Krešom Beljakom, obilježile su Dan sjećanja na Stjepana Radića i lipanjske žrtve, Pavla Radića i Đuru Basaričeka, poginulih 1928 godine.

Nakon odavanja počasti žrtvama atentata u beogradskoj skupštini, Beljak je istaknuo kako je riječ o jedinim političarima u modernoj hrvatskoj povijesti koji su svoje živote položili za hrvatske interese boreći se protiv diktature i totalitarizma.

Za razliku od svih ostalih, oni nisu bježali s državnim zlatom preko granice, ostavljali narod, nisu provodili diktaturu, nego su bili doista narodni tribuni, borili su se za interese ne samo hrvatskog naroda, nego i za interese svih građana naše domovine, kazao je Beljak te poručio kako se i osobno i kao predsjednik stranke nastoji voditi Radićevom idejom napretka.

Radić je bio čovjek ispred svoga vremena, kazao je predsjednik HSS-a, stranke koja je proizašla iz socijalnog nauka braće Radić, a prema kojoj će se u budućnosti orijentirati ostale političke stranke, poručio je Beljak.

Mi smo stranka prema kojoj se ravna politička scena još od 1941. na desno i lijevo krilo, na ljevičare i desničare, ali lijevo i desno od HSS-a, a tako će biti i u budućnosti, poručio je predsjednik HSS-a čiji je trenutni partner SDP, stranka koja se bori za malog čovjeka, a ne za velike korporacije i tajkune, zaključio je Beljak.

Nakon svečanog polaganja vijenaca i molitve za žrtve, članovi HSS-a održali su stranačku skupštinu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.