Hrvatski radio

Radio Sljeme

"Dan za radost" u Zoološkom vrtu

29.04.2017.

11:26

Autor: Magdalena Pongrac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pilot projekt pod nazivom "Dan za radost" pokrenuo je Gradski ured za branitelje u okviru redovnog programa podizanja kvalitete života djece hrvatskih branitelja grada Zagreba. Zoološki vrt posjetilo je oko 40 školaraca.

Školarci koji potječu iz obitelji hrvatskih branitelja, u sklopu pilot projekta "Dan za radost", današnji dan proveli su u Zoološkom vrtu. Projekt je pokrenuo Gradski ured za branitelje s ciljem podizanja kvalitete života djece branitelja liječenih od posttraumatskog stresnog poremećaja. Pun autobus djece na izlet je ispratio gradonačelnik Milan Bandić s roditeljima. Svi smo mi voljeli otići u Zoološki vrt kad smo bili mali, pa i oni i treba im to omogućiti, da se zaigraju, oslobode i malo opuste, da vide iz prve ruke životinje, rekao je Bandić.

U sklopu programa 150 djece školske dobi iz obitelji hrvatskih branitelja bit će uključeno u nekoliko oblika zabavno-obrazovnih programa s ciljem edukativnog provođenja slobodnog vremena.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.