Hrvatski radio

Radio Sljeme

Dan zimskog bicikliranja na posao

08.02.2019.

08:16

Autor: Nikolina Devčić

Foto: Ivan Hlupić

Foto: Ivan Hlupić

Foto: - / -

Sindikat biciklista poziva Zagrepčane da sudjeluju u Međunarodnom danu zimskog bicikliranja na posao. Zato su im pripremili i biciklistički doručak kojeg dijele kod Fakulteta elektronike i računarstva.

Riječ je o inicijativi pokrenutoj 2013. u Kanadi kao prijateljsko natjecanje među gradovima i zemljama svijeta, a Zagreb je treći po broju prijava.  Tena Šarić iz Sindikata biciklista istaknula je da je sve više biciklista što je jako dobro. 

- Zagreb nema nikakvih prepreka da bude biciklistički grad. Većinom je ravan. Većinu godine je povoljno vrijeme. U prosjeku od kuće do posla je nekih 6 kilometara u Zagrebu i zato nema razloga da se ne sjedne na bicikl. Zaista nema potrebe svaki dan koristiti automobil jer brže dođete, zagrijete se, razbudite se, ne kasnite, ne potrošite novac, ne gubite vrijeme u gužvi ili tražeći parking. Manje je bolovanja jer smo fizički aktivni. Dakle, nema nikakvih prepreka za koristiti bicikl - kaže Šarić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.