Hrvatski radio

Radio Sljeme

Danas ključna odluka Skupštine za izmjene i dopune GUP-a?

18.06.2015.

08:21

Autor: Davor Šalat, Jelena Roemer

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zasjeda Gradska skupština i na svojoj 29. sjednici će donijeti ključnu odluku koja bi, prema najavama iz Ureda gradonačelnika, trebala konačno pokrenuti donošenje izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana grada Zagreba.

Prema gradonačelnikovim riječima - Zavod za prostorno planiranje nije zadovoljio dinamikom rada pa izmjene i dopune o kojima je lani provedena javna rasprava nisu ni stigle do faze donošenja. Zbog svega se sada mora ponoviti javna rasprava, a gradski zastupnici će odlučivati o tome hoće li se u Odluci o izradi izmjena i dopuna GUP-a omogućiti da stručna rješenja ne izrađuje isključivo Zavod za prostorno planiranje, nego bilo koji izrađivač koji će se birati na javnom natječaju. Evo što je o tome u našoj emisiji 'Zagrebi po Zagrebu' rekao gradonačelnik:

"Ovih dana će to biti i raspisan natječaj. Za mjesec dana će, ako bude sve u redu, biti i odabran izvođač tih radova, a cijelu kontrolu grafike i teksta, kao i koordinacije izrade izmjena i dopuna GUP-a će raditi naš Zavod za planiranje, pročelnik Ivica Fanjek", zaključio je Bandić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.