Hrvatski radio

Radio Sljeme

Danas otvorenje nove dvorane za tjelesni odgoj u Mariji Gorici

29.09.2016.

10:55

Autor: Boris Bogić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U zadnjih deset godina općina Marija Gorica bilježi prirast stanovništva od 9 posto. Dobri su to demografski podaci, no unatoč velikom broju školaraca tamo nije bilo kvalitetne dvorane za tjelesni odgoj.

Prostor koji su djeca do sada koristila za tjelesni odgoj imao je samo pedesetak kvadratnih metara, nova se dvorana prostire na više od tisuću metara kvadratnih. Izgradnju nove dvorane financijski su sponzorirali Zagrebačka županija, Ministarstvo za zaštitu okoliša, a veliki dio novca dobiven je iz europskih fondova.

Načelnica općine Marija Jančić naglasila je veliko zadovoljstvo što je dvorana napokon gotova te dodala da stanovnici Marije Gorice već gotovo trideset godina čekaju na adekvatnu dvoranu za tjelesni odgoj.

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić ponosan je na to što županija veliku pozornost daje upravo prema najmlađima te dodaje...

U zadnjih petnaestak godina 40% proračuna izdvajamo, kroz naš Odjel za prosvjetu i šport i kulturu, a sve to ide za djecu, za njihove bolje uvjete u obrazovanju te za izgradnju dvorana, igrališta i škola.

  

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.