Hrvatski radio

Radio Sljeme

Danas počeo 43. INA Delta Rally

09.06.2017.

17:59

Autor: Krešimir Vešnik

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Počeo je 43. INA Delta Rally koji će trajati danas i sutra, 9. i 10. lipnja. Sudjeluje 57 posada iz devet europskih zemalja. Utrka je u organizaciji Auto kluba Ina delta Zagreb, a u suorganizaciji Grada Zagreba.

Natjecatelji će voziti po cestama Dugog Sela i obroncima Sljemena.

Reli je ukupno dug 400 kilometara sa etapama između brzinskih ispita.

I ove je godine utrka dio FIA European Rally Trophyja.

Jedna od najjačih postava ikad, pet R5 automobila, najjačih u Europi koji se danas mogu vidjeti, 16 od 57 posada su u europskoj razini European Rally Trophy natjecanja. Publici nudimo jedan ogroman adrenalin, veliko uzbuđenje, jedan od najtežih relija u regiji i sretni smo što će moći baš u Zagrebu na obroncima Sljemena i u Dugom Selu vidjeti takva uzbuđenja, rekao je predsjednik autokluba INA Delta, Zoran Obradović.

Gradonačelnik Milan Bandić označio je start utrke, Želim svima dobru vožnju. Neka pobjedi najbolji, a Zagrepčani neka se strpe malo ova dva dana i moja isprika što ćemo decibelima buditi ljude. 

Zbog utrke je posebna regulacija prometa o čemu više možete saznati na http://www.zagreb.hr/43-ina-delta-rally/110545http://www.zet.hr/default.aspx?id=10440https://dugoselo.hr/?p=12953.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.