Hrvatski radio

Radio Sljeme

Dani hrane i tradicijskih proizvoda Zagrebačke županije i Grada Zagreba

07.10.2017.

13:20

Autor: Mia Majić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Manifestacija „Dani hrane i tradicijskih proizvoda Zagrebačke županije i Grada Zagreba" otvorena je jutros u Boćarskom domu. Riječ je o izložbeno-prodajnoj manifestaciji koja se održava 15. put za redom u našem gradu.

Miris domaćih proizvoda poput kobasice, kulena ili onih slatkih kao što su džemovi od malina i kupina proširio se prostorom Boćarskog doma. Prilika je to da  95 izlagača i proizvođača hrane i tradicijskih proizvoda izlože, promoviraju i prodaju cjelogodišnji trud svojih ruku.

Veliki dio gradskog proračuna izdvaja se za pomoć Obiteljskim Poljoprvirednim Gospodarstvima što je posebno istaknuo gradonačelnik Milan Bandić. Naši poticaji se ne zaustavljaju samo na administrativnim granicama grada Zagreba, nego svi oni koji graniče rubno s gradom Zagrebom su u zoni odgovornosti grada Zagreba, dodao je.

Osim gradskih OPG-ova, na manifestaciji sudjeluju i županijska gospodarstva. Zamjenik župana Hrvoje Frankić pohvalio je kvalitetu svih domaćih proizvođača. Ovi proizvodi imaju i županijsku marku, provjerena je i sirovina i proizvodni proces, ali i sam gotov proizvod, istaknuo je.

Priliku za posjetiti Boćarski dom i kušati neke od domaćih delicija posjetitelji će imati do nedjelje, a ulaz je besplatan.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.