Hrvatski radio

Radio Sljeme

Dani hrane i tradicijskih proizvoda Zagrebačke županije i Grada Zagreba

08.10.2016.

16:39

Autor: Mario Mihaljević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U balonu Boćarskog doma u Zagrebu otvorena je dvodnevna izložbeno-prodajna manifestacija "Dani hrane i tradicijskih proizvoda Zagrebačke županije i Grada Zagreba" na kojoj svoje proizvode po povoljnim cijenama građanima nudi 90 izlagača, proizvođača hrane i tradicijskih proizvoda.

Otvorio ju je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Istaknuo je kako je ta manifestacija odlična te je i on dosta toga kupio, jer su to najbolji, domaći proizvodi. Naglasio je i kako ona i za poljoprivrednike puno znači. 

Podsjetio je da Grad Zagreb godišnje oko 15 milijuna kuna daje za poticaje obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima (OPG) grada Zagreba i Zagrebačke županije - 10 milijuna kuna u Zagreb i pet milijuna kuna u Zagrebačku županiju, jer ima parcela i OPG-ova koji su u graničnom dijelu Zagreba i županije.

Bandić je rekao kako bi volio da toga iduće godine bude još i više, da podijele 20 milijuna kuna, jer to znači puno domaćih proizvoda na zagrebačkom stolu.  

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić u svom je obraćanju istaknuo da je ta manifestacija postala već tradicionalna te da je veliki broj proizvođača iz godine u godinu na njoj prisutan, našli su i svoje kupce, dio plasmana svoje proizvodnje. Rekao je da će se i ubuduće "Dani hrane i tradicijskih proizvoda" održavati i da će Zagrepčanima i njihovim gostima proizvođači nuditi svoje domaće proizvode, visoke kvalitete.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.