Hrvatski radio

Radio Sljeme

Dani otvorenih vrata Matice umirovljenika

21.11.2017.

15:25

Autor: Mia Majić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U dvorani Češke besede održavaju se Dani otvorenih vrata Matice umirovljenika grada Zagreba, na kojima su građani "treće životne dobi" danas mogli pokazati svoju kreativnost i sve ono čime se bave tijekom cijele godine.

Matica umirovljenika našeg grada otvorila je svoja vrata za osobe starije životne dobi gdje ih očekuje bogat kulturni, zabavni i edukativni program. Sedmu godinu zaredom starije osobe imaju priliku pokazati svu raskoš svoje kreativnosti i aktivnosti kojima se bave tijekom čitave godine, istaknula je tajnica Matice Đurđa Novaković. 

Ponosni smo što možemo reći da i ovaj put imamo veliku međugeneracijsku suradnju pa će na ovoj manifestaciji sudjelovati i učenici osnovnih i srednjih škola, dodala je Novaković i naglasila kako djeca starijima pomažu u aktivnostima koje im baš i ne idu kao što su razne tehnologije i informatička pismenost, ali pomažu stariji i njima zaključila je Novaković.

Dani otvorenih vrata Matice umirovljenika traju do sutra.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.