Hrvatski radio

Radio Sljeme

Danom bez automobila završava Europski tjedan mobilnosti

22.09.2018.

10:52

Autor: Margareta Jozinović

Marko Lukunic/PIXSELL

Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: - / -

Na Europskom trgu obilježava se europski tjedan mobilnosti pod motom "Kombiniraj i kreni", ali i europski "Dan bez automobila". Tim povodom izloženi su alternativni oblici prijevoza gradom, radionice za djecu te poligon za probu.

Zamjenica gradonačelnika Olivera Majić istaknula je kako je Grad već 15. godinu zaredom u ovoj akciji i kako čine što je više moguće za boljitak svih onih koji u gradu koriste alterantivne oblike kretanja. Voditelj predstavništva Europske komisije Branko Baričević dodao je kako je važno istaknuti da je za sudjelovanje bitno ad ostanu neki trajni projekti poput biciklističkih staza, cesta, rinzola koji su dio pokrenute inicijative u kojoj Grad sudjeluje.

Kao središnji dio ovog događanja u tijeku je mimohod centrom grada u kojeg su uključeni svi građani koji koriste alternativne načine kretanja kroz grad - pješaci, biciklisti, roleri, skateboarderi.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.