Hrvatski radio

Radio Sljeme

Datacross pretvara županiju u predvodnicu ICT razvoja

25.01.2017.

13:35

Autor: Mario Mihaljević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Podaktosni centar Datacross, multifunkcionalni centar visoke tehnologije, ugostio je predstavnike zagrebačke županije koje je predsjednik Uprave Krešo Troha, upoznao s potencijalima ICT razvoja te uslugama centra.

Datakross je multifunkcinalni centar visoke tehnologije čija je glavna djelatnost pružanje usluge zakupa IT prostora ili serverskih ormara za mnogobrojne domaće i strane ustanove i korporacije.  Ovaj Podatkovni centar jedinstven je u regiji po kvaliteti usluge koju pruža, a koja odgovara svim najzahtjevnijim tehnološkim i sigurnosnim standardima.

Uspješno poslovanje Podaktovnog centra Datacross u Jastrebarskom dokazuje da Hrvatska ima sve predispozicije da bude perjanica u razvoju ICT sektora na ovim prostorima. I sama Zagrebačka županija se trenutno nalazi na prekretnici što se tiče informaticazije vlastitog sustava i poslovanja, s ciljem omogućavanja još efikasnijih servisa građana, izjavio je nakon obilaska župan zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.