Hrvatski radio

Radio Sljeme

Davor Filipović predstavio kandidatkinje za svoje zamjenice

27.04.2021.

14:36

Autor: Davor Šalat i Nikolina Marović

Davor Filipović predstavio kandidatkinje za svoje zamjenice

Davor Filipović predstavio kandidatkinje za svoje zamjenice

Foto: - / -

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Davor Filipović predstavio je kandidatkinje za svoje zamjenice. To su doc.dr. sc. Iva Hraste-Sočo koja će se baviti područjem kulture i obnove i prof. dr. sc. Mirjana Kujundžić Tiljak, liječnica i profesorica kojoj će u fokusu biti zdravstvo i obrazovanje u Zagrebu.

Davor Filipović na današnjem predstavljanju svojih zamjenica, podsjetio je da je već najavio kako će se zalagati za više žena na upravljačkim pozicijama u gradskoj upravi, pa je s riječi prešao na djela.  Tako je područje kulture i obnove kulturnih znamenitosti prepustio u ruke Ive Hraste - Sočo koja je u Ministarstvu kulture radila više od deset godina a trenutno je savjetnica ministrice za kulturu i medije.

Hraste - Sočo, ako postane zamjenica gradonačenika, prioritetnom smatra transparentnost u financiranju i zapošljavanju, kako u gradskim ustanovama iz područja kulture tako i na upravljačkim pozicijama u pojedinim ustanovama. Nadam se da ćemo pridonijeti sveopćem urbanom identitetu grada Zagreba s naglaskom na kulturne i kreativne industrije kao gospodarski zamašnjak i kulturni turizam - dodala je Hraste - Sočo.

Druga kandidatkinja je Mirjana Kujundžić Tiljak, liječnica i profesorica na Medicinskom fakultetu koja trenutno obnaša dužnost ravnateljice Škole narodnog zdravlja dr. Andrija Štampar. Svoj doprinos zdravstvu u Zagrebu vidi na način da osigura što bolju, kvalitetniju i pristupačniju zdravstvenu skrb za sve sugrađane, od namlađih do najstarijih. To podrazumijeva jačanje ljudskih i organizacijskih kapaciteta u svim segmentima - naglasila je. U obrazovnom smislu zalagat će se za što bolju organizaciju predškolske, školske i sveučilišne obrazovne djelatnosti.  

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.