Hrvatski radio

Radio Sljeme

Davor Vić " Privremeno suspendiramo odluku o otkazima!"

23.01.2023.

17:16

Autor: Radio Sljeme

Davor Vić

Davor Vić

Foto: Emica Elvedji / PIXSELL

Voditelj podružnice Čistoća Davor Vić potvrdio je na izvanrednoj konferenciji za medije da je odluka o otkazima privremeno suspendirana te da očekuje prestanak štrajka.

- U tom smislu dio djelatnika Čistoće, konkretno kolege s odvoza su danas odlučili u znak podrške i solidarnosti ne izaći na teren i obaviti svoje redovne radne zadatke. Mi smo danas u tom smislu cijeli dan u kontaktu s radnicima, imali smo sastanak i sa sindikalnim predstavnicima i s Upravom koja je upravo u Čistoći, i s obzirom na sva nova saznanja po pitanju tog slučaja odlučili smo privremeno suspendirati odluku o otkazu kako bi odvoz komunalnog otpada u Zagrebu mogao neometano nastaviti", ustvrdio je Davor Vić.


Smatra da je najava izvanrednog otkaza među radnicima stvorila određenu “psihozu”, čime u prilog ide i činjenica da trojica još nisu ni primila odluke o otkazu. 

Vić stoga smatra današnji štrajk u Čistoći neopravdanim.


- Informacija da će im biti uručeni otkazi izašla je van tako da im je stvorila određenu psihozu, među njima i njihovim kolegama. A odluka o otkazu ima i mogućnost žalbe, pa treba reći da pravne mogućnosti nisu iscrpljene. Stoga smatramo da je ovo danas bilo neopravdano”, kaže Vić.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.