Hrvatski radio

Radio Sljeme

Deželićeva bi trebala dobiti novu biciklističku stazu

21.09.2022.

15:21

Autor: HRT Radio Sljeme

Prilaz Gjure Deželića

Prilaz Gjure Deželića

Foto: Goran Stanzl / PIXSELL

Uz novi GUP, tema o kojoj se najviše pričalo u našoj emisiji "Zagrebi po Zagrebu" je promet. Tako je zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet najavio otvaranje nove biciklističke staze i pješačke zone.

Nakon što je početkom ovog mjeseca u Deželićevoj puštena u promet biciklistička staza, prilaz bi trebao dobiti još jednu, otkriva Koraet - Htjeli bi napraviti simetričnu situaciju na južnoj strani Deželićeve kao što je i na sjevernoj. I dalje bi ostale dvije kolne trake, ali bi se one pomaknule prema sredini, a na južnoj strani bi se dobila biciklistička veza prema istoku. Do kraja godine bi htjeli to napravit.


Grad bi trebao dobiti i još jednu pješačku zonu, na takozvanoj Maloj Martićevoj - Uz Booksu na južnoj strani Trga Grge Martića, to će biti zatvoreno za promet - rekao je zamjenik gradonačelnika, Luka Korlaet.


A već postojeća pješačka zona, koju je nedavno ova vladajuća garnitura otvorila, u Staroj Vlaškoj, trebala bi novo ruho - Bit će vrlo skoro, za koji mjesec, raspisan urbanističko - arhitektonski natječaj za preuređenje, da dobijemo trajno rješenje - odgovorio je Korlaet.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.