Hrvatski radio

Radio Sljeme

Dina Vasić o radu gradonačelnika: "Ocjena, 2 od 5"

27.03.2023.

14:37

Autor: HRT Radio Sljeme

Dina Vasić

Dina Vasić

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

Među 40-ak prijedloga o kojima će se raspravljati na skupštinskoj sjednici u četvrtak je, između ostalog, promjena Poslovnika te izvješće o radu gradonačelnika u drugoj polovici prošle godine. Neće ga podržati nestranačka zastupnica Dina Vasić. 

Maksimalnih 20 minuta za stanku ili pak da gradski zastupnik može replicirati samo jedanput na osnovno izlaganje istog govornika, neki su prijedlozi o promjeni Poslovnika Gradske skupštine - Iznimno se skraćuje mogućnost diskusije na samoj sjednici, više se organizira prema komunikaciji na Odborima. Isto tako, oporbi se onemogućuje njihov rad. Skraćivanjem stanki koje su potrebne za rad zastupnika uvelike se urušava dio demokracije koja je nalazi u trenutnom Poslovniku - komentirala je zastupnica Dina Vasić.


Raspravljat će se na sjednici i o rezoluciji o proglašenju Zagreba sigurnim mjestom za žene. Predlaže ju SDP, iz čijeg je kluba prošle godine Vasić izašla, a jedan od razloga je bio, kaže, vrijeđanje upućeno njoj - ... od strane potpredsjednika Skupštine i člana stranke Možemo, Teodora Celakoskog. Koalicijski partner donosi Rezoluciju, a istodobno visokopozicionirani član koalicije vrijeđa žene.


Smatra da su umjesto ovakve rezolucije bitnije ekonomske politike. Tako je, među ostalim, kritizirala netransparentno zaduživanje Grada - To je drugi razlog zbog kojeg sam izašla iz Kluba zastupnika i navedene koalicije. Nemoguće da se preko noći donose ogromna zaduženja koja će zadužiti i našu djecu. Donose se zaduženja, a da se prethodno nisu javno objavile analize, da se ne komunicira transparentno... - rekla je Vasić.


Dva od pet, ocijenila je zastupnica rad gradonačelnika u drugoj polovici prošle godine. Sve provedene politike gradonačelnika su, ističe, razočaravajuće. Apostrofira betonizaciju zelenih površina - Iznenađena sam takvom politikom. Na Aleji Matije Ljubeka su počupana stabla da bi se napravila biciklistička staza, betoniziraju se površine na kojima se moraju odlagati vanjski spremnici za otpad... - zaključila je Vasić.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.