Hrvatski radio

Radio Sljeme

Dinamo donirao 218 tisuća kuna u sklopu kampanje "Fair play na tribinama"

23.12.2019.

13:35

Autor: Ivan Fedor

FOTO: Ivan Fedor

FOTO: Ivan Fedor

Foto: - / -

Kampanja "Fair play na tribinama" provodila se tijekom ove polusezone, a nastavak će imati u idućoj. Ideja je da klub nakon svake utakmice - bilo domaće, bilo europske - koja prođe bez incidenata i kazni za navijače prikupi određenu svotu novaca koja će kasnije biti donirana potrebitim udrugama.

Na natječaj se prijavilo 15 udurga, a njih sedam je dobilo novac. Među udrugama koje su dobile novac je i Centar za eduakciju i savjetovanje Sunce. Maida Arslanagić iz Centra istaknula je važnost ove donacije:

"Drago nam je da smo dobili ovu donaciju jer ja nam je to dodatni vjetar u leđa za nove programe koje imamo u planu iduće godine."

Ovakvo humanitarno djelovanje kluba prepoznato je i na europskoj razini, ponosno ističe Iva Cigrovskij, voditeljica kampanje "Fair play na tribinama" te dodaje:

"Mi smo dobili informacije od najviših nogometnih tijela da niti jedan drugi klub nikada nije napravio jedan ovakav projekt. Nadamo se da će dugoročno projekt imati još bolje rezultate te da ćemo potaknuti i neke druge klubove da pokrenu nešto ovakvo sa svojim navijačima."

Na dodijeljivanju donacija bio je i mladi igrač Dinama Sandro Kulenović, koji se trenutno oporavlja od ozljede. I on naglašava značaj ova kampanje za klub i igrače: 

"Bez navijača je sve teže, tako da nam je drago da su se navijači vratili na Maksimir u tolikom broju. Također, drago mi je da su udruge dobile novac i da smo im mogli pomoći jer nam to jako puno znači."

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.