Hrvatski radio

Radio Sljeme

"Dinamov stadion spomenik je korupciji i klijentelizmu"

09.03.2021.

15:15

Autor: Davor Šalat

Marko Prpić/PIXSELL

Marko Prpić/PIXSELL

Foto: - / -

Predsjednik Domovinskog pokreta i kandidat za gradonačelnika Zagreba Miroslav Škoro danas je posjetio Maksimir. Na Sveticama, ispred stadiona Dinamo obratio se medijima i govorio o brojnim neuralgičnim točkama te gradske četvrti.

Dinamov stadion bio je glavna tema današnjeg posjeta Miroslava Škore Maksimiru. Govoreći o desetljećima zanemarivanja, Škoro ga je nazvao spomenikom korupciji i klijentelizmu. Prema informacijama koje je prikupio od stručnjaka te brojnih poznavatelja i ljubitelja sporta i nogometa, tvrdi da je 17 puta od 1997. godine do danas mnogo toga oko stadiona obećavano a malo ili ništa ispunjeno. Kaže da je na održavanje i obnovu tog objekta potrošeno više od milijardu kuna a i dalje je, objektivno, izvan funkcije i ne može u potpunosti služiti niti klubu Dinamo, Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji ili građanima koji žele doći u Maksimir. 

Spomenuo je i Park šumu Maksimir, oazu koju svakodnevno posjećuju brojni građani i rekreativci, ali kojoj, prema njegovim riječima, nedostaje biciklistička staza. 

- Velik problem Maksimira svakako je i Bukovačka cesta kojom svakodnevno prolazi više od četiri tisuće vozila - upozorio je Škoro. Kako se u tom dijelu grada nalazi bolnica Rebro, prometni čepovi na raskrižju Bukovačke i Kišpatićeve, unatoč novoj prometnoj regulaciji i dalje se ne smanjuju. 

Naglasio je i da je Sportsko rekreativni centar Svetice hitno potrebno u potpunosti staviti u funkciju. 

Posjet Maksimiru Miroslav Škoro završio je paljenjem svijeća ispred spomenika navijačima Dinama poginulima u Domovinskom ratu.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.