Hrvatski radio

Radio Sljeme

Dio grada bez grijanja i tople vode

06.02.2015.

12:20

Autor: Mario Mihaljević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zbog kvara u Termoelektrani-toplani na Savici u ranim jutarnjim satima došlo je do prekida isporuke toplinske energije za sve potrošače u Novom Zagrebu te u naseljima Kruge, Savica, Sigečica, Borovje, Folnegovićevo, Trnje, Njivice, Martinovka, Vrbik. Popravak je u tijeku.

Kvar se dogodio na električnom dijelu postrojenja u Termoelektrani-toplani Zagreb na Savici, zbog čega su prestale raditi pumpe pomoću kojih se isporučuje toplinska energija u distribucijsku toplinsku mrežu. U tijeku je hitna sanacija kvara.

Toplinsku energiju dobili su potrošači u naseljima Vrbik i Martinovka jer se ta naselja u slučaju nužde mogu opskrbljivati iz Elektrane-toplane Zagreb na Trešnjevci. Za ostala naselja će se isporuka toplinske energije djelomično uspostaviti tijekom večeri. Tvrtke HEP-Toplinarstvo i HEP-Proizvodnja poručuju kako se poduzimaju sve mjere da se kvar u što kraćem roku sanira.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.