Hrvatski radio

Radio Sljeme

Dio Ilice otvoren je za promet

19.08.2017.

09:16

Autor: Emina Dabo Hunjak

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dio Ilice od Selske ulice do Ulice Črnomerec jutros je otvoren za promet nakon što su dovršeni radovi na sanaciji kolničke konstrukcije u dužini od 575 metara. Vrijednost radova je oko 800 tisuća kuna.

Jutros je za promet otvoren dio Ilice od Selske ulice do Ulice Črnomerec. Dionica je otvorena nakon trodnevnih radova na sanaciji kolnika.

Istovremeno je započela sanacija kolnika Črnomerec na dionici od Ilice do Krčelićeve ulice u dužini od 500 metara čime je ta dionica zatvorena za promet sljedeća tri dana. Njezino ponovno otvaranje predviđeno je za utorak ujutro, a vrijednost radova iznosi oko 650 tisuća kuna, kazao je Ante Todorić, voditelj podružnice Zagrebačkih cesta.

Na otvaranju djela Ilice te početku radova bio je i gradonačelnik Milan Bandić. Gradonačelnik je, zadovoljan dovršetkom svih radova u roku, čestitao Zagrebačkim cestama i njihovim djelatnicima. Stanovnike Črnomerec zamolio za strpljenje dok traju radovi koji se planiraju dovršiti do početka školske godine, nakon čega će se radovi na zagrebačkim prometnicama nastaviti na rubnim dijelovima grada.

Isprike i malo strpljenja građanima Črnomerca, za tri dana kada i ovo bude gotovo gore do skretanja za Sveti duh, za bolnicu, oni će zaboraviti na ove poteškoće. Sve što smo planirali do početka školske godine u užem dijelu grada i širem dijelu grada bit će gotovo, poručio je gradonačelnik.

Radovi na sanaciji kolnika ovoga djela Ilice završeni su ranije od predviđenog. Iako je otvaranje dionice za promet predviđeno za ponedjeljak, ona je otvorena jutros. Ante Todorić iz Zagrebačkih cesta ističe kako je riječ o veoma prometnome dijelu grada zbog čega su ubrzali radove te, radeći u dvije smjene, uspjeli sve dovršiti do danas.

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.