Hrvatski radio

Radio Sljeme

Dio radnika Zagrebačkog Holdinga dobit će veće plaće

11.09.2019.

09:12

Autor: Krešimir Vešnik

Sanjin Strukic/PIXSELL

Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: - / -

Radnici Zagrebačkog holdinga koji rade u teškim uvjetima- na otvorenom, na hladnoći ili velikoj vrućini - trebali bi dobiti veće plaće. Početkom sljedeće godine ta bi odluka trebala biti potvrđena kolektivnim ugovorom.

Oko 2 400 radnika Zagrebačkog holdinga koji rade u teškim uvjetima, od iduće godine dobit će veće plaće, a do kraja ove, nagrade - Nagrada se isplaćuje do neoporezivog iznosa godišnje. U prosjeku je to od 400 do 500 kuna po radniku mjesečno. Neki radnici su dobili više, neki manje, ovisno koliko su imali radnih sati u prethodnom mjesecu. Riječ je o jednokratnoj mjeri koja traje do potpisa novog, kolektivnog ugovora. Kolektivni pregovori su u tijeku, vjerujemo da ćemo ih završiti do konca godine - rekla je predsjednica Uprave Holdinga, Ana Stojić Deban.

Dobru vijest, rano jutros, gradonačelnik Milan Bandić prvo je priopćio radnicima "Čistoće", a zatim onima iz "Zagrebačkih cesta" - Vidite kako ovi ljudi rade, 365 dana. Zaslužili su da ih se nagradi. 

Gradonačelnik je to poručio na radovima na okretištu Borongaj. Tamo bi, na mjestu gdje je prije bio buvljak, za dva dana trebalo biti parkiralište za dvjestotinjak automobila. 

I radnicima gradskih groblja povećat će se plaće. Neki od njih rade na proširenju 16 gradskih groblja, najavljuju se uređenja i na Mirogoju - Gradit ćemo nove mirogojske arkade, na južnom dijelu do Lašćine. Energetski ćemo obnoviti sve zgrade: upravna zgrada, zgrada krematorija, zgrada gradskih groblja na Markovu polju, zgrada gradskih groblja na Miroševcu. Uz to, isplanirali smo početak obnove starih mirogojskoh arkada, ali i proširenja: Gaja urni te 35-og polja u vrijednosti od 20 milijuna kuna - istaknuo je voditelj Gradskih groblja, Patrik Šegota

Nadamo se da će ova odluka barem malo olakšati situaciju Holdingovih radnika koji rade u posebnim uvjetima.

 

 

 

 

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.