Hrvatski radio

Radio Sljeme

Dionica Zlatar Bistrica - Andraševec otvorena za promet

06.02.2017.

17:11

Autor: HRT/A.K.

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na otvaranju dionice brze ceste Popovec-Marija Bistrica-Zabok sa spojem na Breznički Hum. U promet je pušten dio ceste Zlatar Bistrica-Andraševec do čvora Bedekovčina dug 6 i pol kilometara. Vrijednost radova je 120 milijuna kuna.

Izgradnja cjelokupne prometnice život znači za istočni dio Krapinsko-zagorske županije, a njezina prva dionica koja je olakšala pristup Općoj bolnici Zabok otvorena je krajem 2015.

Ova brza cesta značit će puno za one koji žive ovdje, ali će biti i pomoć onima koji idu prema svetištu u Mariji Bistrici. Nastavak gradnje brze ceste sve do Popovca rasteretio bi ovaj prometni pravac, a povezao bolje autocestu A4 od Mađarske do Zagreba, Varaždin s prometnicom prema Macelju. Iskorak je to u jačanju prometne infrastrukture u Hrvatskoj, rekao je premijer Plenković.

Uz predsjednika Vlade bili su ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević.

Sutra je tehnički pregled za isto tako važnu dionicu Zabok Krapina, duljine 6 kilometara, i uskoro otvaranje. Radovi se nastavljaju prema Mariji Bistrici. Do kraja 2018. ova dionica do Zlatar Bistrice trebala bi biti gotova, pa se ide do Marije Bistrice i u konačnici do Popovca. Time se zaokružuje prsten oko Zagreba, istaknuo je Butković.

Nakon Bedekovčine, premijer će se u Mariji Bistrici susresti s rektorom Svetišta Domagojem Matoševićem i načelnikom općine Marija Bistrica Josipom Miličkim.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.