Hrvatski radio

Radio Sljeme

Djeca hrvatskih branitelja otputovala na more

16.07.2018.

09:52

Autor: Magdalena Pongrac

Djeca hrvatskih branitelja otputovala na more

Djeca hrvatskih branitelja otputovala na more

Foto: - / -

60-ero djece hrvatskih branitelja lošijeg imovinskog statusa jutros je otputovalo na ljetni odmor na more. I ove godine, u organizaciji Grada Zagreba, prva grupa djece ljetovat će u Crikvenici, a s južnog parkirališta Gradske uprave ispratio ih je gradonačelnik Milan Bandić.

Poželjevši im sretan put, gradonačelnik Bandić ispratio je na more djecu branitelja i civilnih žrtava. To je prvi dio ovogodišnjeg programa kojeg provode Gradski uredi za zdravstvo i branitelje.

Ukupno će ovoga ljeta otputovati 250 djece, a kako će provesti svoj odmor pojasnio je predsjednik Odbora za branitelje Gradske skupštine Miodrag Demo. Podijelit ćemo ih u nekoliko turnusa i tako će se do Velike Gospe to sve obaviti. Djeca iz ove grupe idu u Crikvenicu, neki u Vladimir Nazor, tako da će djeca koja to inače ne bi mogla, provesti ljeto na moru. Imat će raznorazne akcije, imaju svoje voditelje, školu u prirodi te brojne aktivnosti koje osmišljavaju djelatnici Vladimira Nazora, rekao je Demo.

Ovaj projekt, kao i proteklih godina, uključuje sedmodnevno besplatno ljetovanje pod nadzorom stručnih voditelja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.