Hrvatski radio

Radio Sljeme

Dječji festival "ZGodionica" stigao na Ribnjak

23.08.2019.

14:46

Autor: Magdalena Pongrac

Dječji festival "ZGodionica" stigao na Ribnjak

Dječji festival "ZGodionica" stigao na Ribnjak

Foto: - / -

Drugo izdanje uspješnog dječjeg festivala "ZGodionica" stiglo je na Ribnjak, gdje djecu očekuju brojne edukativne i sportske aktivnosti. ZGodionica je otvorena svakim danom do 8. idućega mjeseca od 10 do 21 sat.

Kako plesati na svili, saditi biljke, izrađivati grafite, postati DJ ili znanstvenik - samo su neke od vještina koje će najmlađi posjetitelji ZGodionice imati priliku naučiti na festivalskim radionicama. Osim za kreativce i lumene, festival je pripremio aktivnosti i za male sportaše koji na sportskoj livadi mogu zaigrati graničara, ragbi ili nogomet, mačevati se, okušati na zipline-u ili u veslanju u zraku - istaknula je scenografkinja Tajana Čanić Stanković - Osim ponude aktivnosti, proširili smo scenografiju tako da se možemo pohvaliti dvjema instalacijama koje nas izgdvajaju od svih događaja. Jedna je "Div koji spava", a napravljen je od recikliranih materijala i pruža jedno iznenađenje kad mu se približite - hrče. Druga je "Livada s gigantskim gljivama" koje po noći svijetle, a koje su zasigurno jedna od atrakcija koje Zagrebu dosad nisu bile ponuđene.

Prošle godine festival je dobio status posebne važnosti za naš grad, posjetilo ga je oko 10 tisuća djece u pratnji roditelja, baka i djedova, a oni će i ove godine moći odmoriti uz bogatu ugostiteljsku ponudu - Roditelji mogu uživati u dobroj hrani i piću, mogu se zavaliti u neku od naših ležaljki dok se djeca igraju i odmoriti  nakon posla i stresnog dana - rekla je Čanić Stanković.

Ulazak na festival, kao i na sve radionice, u kino i na dječje predstave je slobodan, a naplaćuju se zipline, oslikavanje lica te adrenalinski park u kojem se nalaze bungee jumping, ninja poligon i trampolin. 

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.