Hrvatski radio

Radio Sljeme

Do daljnjega odgođeno poskupljenje vode u Zagrebu

09.03.2023.

13:28

Autor: Mario Mihaljević /Radio Sljeme

Odgoda poskupljenja vode

Odgoda poskupljenja vode

Foto: Borna Filić / Pixsell

Vodoopskrba i odvodnja d.o.o. stavila je danas odluku o novom cjeniku vode izvan snage, te će se do daljnjega primjenjivati stari cjenik.

Novi direktor Vodoopskrbe i odvodnje Marko Blažević, odmah po imenovanju održao je nekoliko sastanaka s Vijećem za vodne usluge, na kojima je potvrđeno da su prilikom donošenja prethodnog cjenika učinjene proceduralne pogreške. Sukladno tome, direktor Blažević odlučio je pokrenuti novi postupak s Vijećem. 


- Važno je napomenuti da se ovom odlukom ne dovodi u pitanje potreba za podizanjem cijena vodnih usluga i naknada, već je cilj u suradnji s Vijećem osigurati da postupak donošenja novog cjelovitog cjenika bude u potpunosti u skladu s regulativom, naglasio je Blažević. 


- To znači da se poskupljenje vode odgađa dok se u sljedećih nekoliko mjeseci ne provede novi postupak donošenja cjenika sukladno preporukama Vijeća za vodne usluge. Blažević je podsjetio da se cijena ViO usluga nije povećavala od 2012. godine, te da je poskupljenje nužno zbog sigurnosti isporuke vode i pokretanja investicija radi smanjenja gubitaka.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.