Hrvatski radio

Radio Sljeme

Do jeseni novi rotor u Bukovačkoj

18.05.2017.

08:40

Autor: Mia Majić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Počela je rekonstrukcija raskrižja Bukovačke – Petrove i Prilesja. Umjesto poznatog rotora, za tri će mjeseca osvanuti novi, produženi koji će znatno rasteretiti promet, a izgradit će se i spojna cesta između Bukovačke i Prilesja.

Projekt je vrijedan gotovo tri milijuna kuna koji bi trebao biti gotov koncem osmog mjeseca s ciljem rasterećenja tog frekventnog, maksimirskog križanja. Naime, riječ je o potpunoj rekonstrukciji rotora jer se stvaraju ogromne gužve ponajviše zbog prilaza Kliničko-bolničkom centru "Zagreb", a dodatni je problem nefunkcioniranje semafora nakon spomenutog rotora.

Također, izgradit će se i spojna cesta između Bukovačke i Prilesja. Gradonačelnik Milan Bandić je istaknuo da će se se radovi odvijati u tri faze. 

Osim spomenutog projekta, uredit će se tako i južni dio Bukovačke do Benkovićeve ulice, a sljedeći tjedan otvara se i uređeno igralište NK Maksimir.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.