Hrvatski radio

Radio Sljeme

Do kada će pokretne stube Importanne centra biti nepokretne?

04.09.2018.

12:36

Autor: Margareta Jozinović

Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Foto: - / -

Pokretne stube Importanne centra pokrenule su niz prijepora između spomenutog Centra i Grada. Centar ih je zaustavio početkom ljeta jer je glavni serviser ustanovio da se moraju zamijeniti, a ne popraviti. Istodobno dok iz centra tvrde da im Grad duguje za održavanje, sam pokušava riješiti problem.

Od 2017. pa sve do danas Grad za održavanje nekretnine kao i pokretnih stuba Importanne centru duguje 3.700.000 kuna, tvrde iz Centra. No razlog njihovih gašenja nije dugovanje već odluka glavnog servisera da su dotrajale te da se trebaju zamijeniti, a ne popraviti. Nama Thyssen Krupp Dizala d.o.o. održavaju stepenice kroz ove 24 godine i 17. travnja servis koji održava pokretne stepenice ih je isključio zbog sigurnosnih razloga. Servis više nije mogao garantirati da će te stepenice sigurno raditi, rekao je tehnički direktor Importanne centra, Ivo Vukadin.

Iako su s gradskim službenicima u kolovozu imali sastanak na kojem su dogovorili da će Grad isplatiti dugovanje te krenuti u sanaciju pokretnih stepenica, Grad u priopćenju tvrdi da je u prethodnim razdobljima osiguravao Importanne centru potrebna sredstva na ime održavanja javnih površina unutar objekta, što uključuje i predmetne stepenice. Grad je jučer bez njihovog znanja angažirao istog servisera te započeo s radovima, tvrdi direktorica Importanne centra, Nevenka Zečević. Mi smo jedva dobili od servisera specifikaciju koju su dali Gradu i vidjeli da je to u usporedbi s onom koju smo mi od njih dobili kao ponudu da postoje razlike.

Iz Importanne centra apeliraju da je nužno ponoviti sastanak kako bi na obostrano zadovoljstvo dogovorili što će biti sa stubama te time spriječili eventualne nesreće do kojih bi moglo doći s obzirom na to da je iz istih razloga njihov rad zaustavljen.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.