Hrvatski radio

Radio Sljeme

Do kraja tjedna otvoren javni poziv za razvoj širokopojasnog Interneta

28.10.2015.

11:48

Autor: Mario Mihaljević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Do 31. listopada, otvoren je javni poziv kojime je Zagrebačka županija osigurala 1.350.000 kuna gradovima i općinama sa svog područja za izradu pripremne dokumentacije za projekte razvoja širokopojasne infrastrukture.

Izrada pripremne dokumentacije koja uključuje Studiju izvodljivosti te nacrt i konačnu verziju Plana razvoja širokopojasne infrastrukture prva je faza Županijskog Programa „Razvoj infrastrukture širokopojasnog pristupa u područjima Zagrebačke županije u kojima ne postoji dostatan komercijalni interes za ulaganja, prihvatljiv za financiranje iz EU fondova“.

Županijski program obuhvaća sve jedinice lokalne samouprave na području Zagrebačke županije, osim Općine Bistra, a podijeljen je na 6 projekata za koje su određeni nositelji: Velika Gorica, Ivanić-Grad, Vrbovec, Jastrebarsko, Sveta Nedelja i Zaprešić.

Ovisno o indeksu razvijenosti kojem pripada pojedini grad ili općina, Zagrebačka županija sufinancirat će 80 ili 100 posto troškova izrade pripremne dokumentacije. Maksimalni iznos županijske potpore koju pojedina jedinica lokalne samouprave (JLS) može ostvariti za izradu pripremne dokumentacije iznosi 250.000 kuna.

Zagrebačka županija poziva gradove i općine da svoje prijave dostave preporučenom pošiljkom na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za fondove Europske unije, regionalnu i međunarodnu suradnju, s naznakom „Javni poziv jedinicama lokalne samouprave na području Zagrebačke županije za dodjelu sredstava za sufinanciranje izrade pripremne dokumentacije za projekte razvoja širokopojasne infrastrukture“, Ulica grada Vukovara 72/VI, 10000 Zagreb ili osobno na navedenoj adresi u pisarnici na 6. katu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.