Hrvatski radio

Radio Sljeme

13:00 / 05.10.2021.

Autor: Davor Šalat

Docent Darko Richter izabran za ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak

Robert Anić/Pixsell

Robert Anić/Pixsell

Foto: - / -

Docent Darko Richter izabran je za novog ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak. Tako je odlučilo Upravno vijeće bolnice. Podsjećamo da je bivši ravnatelj bolnice Srebrnjak Ivo Dumić Čule razriješen 26. srpnja, a od tada je obnašateljica dužnosti ravnateljice bila Duška Markov Glavaš.

Inače, za ravnatelja bolnice šest je kandidata: Saša Lamza, Boro Nogalo, Ada Barić Grgurević, Ivan Pavić, Darko Richter i Mirjana Turkalj. 

- Svih šest molbi s obzirom na uvjete natječaja su bile valjane i razgovarali smo sa svih šest kandidata. Potom smo birali i kandidat koji je dobio najviše glasova, i to četiri od šest, je docent Richter. On je izabrani ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak. Čini nam se da je docent Richter najbolji kandidat s obzirom na životopis, s obzirom na upravljačko iskustvo jer je bio tijekom više godina zamjenik ravnatelja KBC-a Rebro i nakon toga je bio voditelj, znači, upravljačko iskustvo je definitivno tu - priopćila je predsjednica Upravnog vijeća bolnice, prof.dr. Sanja Kolaček. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.