Hrvatski radio

Radio Sljeme

Dodatni termin za cijepljenje u subotu

04.11.2021.

19:27

Autor: Mario Mihaljević

Sanjin Strukic/PIXSELL

Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: - / -

Hrvatski zavod za javno zdravstvo izvijestio je da je, zbog povećanog interesa građana za cijepljenje organizirao dodatni termin za cijepljenje u subotu u Školi narodnog zdravlja „Andrija Štampar", bez naručivanja i najave.

Građani će se tako moći cijepiti od 10 do 14 sati, bez naručivanja i najave, a na raspolaganju će imati sva cjepiva protiv covida-19. 

-Odaziv na cijepljenje u proteklih nekoliko dana i sve veći interes za cijepljenje dokazuju kako su građani prepoznali važnost cijepljenja kao jedini način da zaštite sebe i ljude oko sebe. Rekordne brojke novooboljelih i punjenje kapaciteta bolnica možemo smanjiti isključivo cijepljenjem.

-Siguran sam da svi možemo i više i bolje i zato pozivam sve građane da se odazovu na cijepljenje i da mirnije uđemo u dugu zimu koja je pred nama-, istaknuo je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak.

Jučer je u Školi narodnog zdravlja cijepljeno čak 39 posto građana više nego prošle srijede. Ravnateljica Škole narodnog zdravlja Mirjana Kujundžić Tiljak također je izrazila zadovoljstvo odzivom građana.

-Drago nam je da su se građani odazvali u ovako velikom broju, te ih čak niti kiša nije omela da pričekaju svoj red i cijepe se. Bilo je dosta osoba mlađe i srednje dobi. Neke je informacija o 41 preminuloj osobi u jednom danu potaknula na cijepljenje, a posebno činjenica da dvije najmlađe preminule osobe u dobi 30-50 godina nisu bile cijepljene-, rekla je ravnateljica Kujundžić Tiljak.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.