Hrvatski radio

Radio Sljeme

Dodijeljena priznanja najzaslužnijim Zagrepčankama i Zagrepčanima

31.05.2017.

15:43

Autor: Anita Dekanić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Povodom proslave Dana Grada Zagreba, u Staroj gradskoj vijećnici održana je svečanost dodjele javnih priznanja. Priznanja se dodjeljuju pojedincima i ustanovama koji svojim predanim radom i brigom čine naš grad boljim.

Dan grada obilježava se na blagdan njegove nebeske zaštitnice, Majke Božje od Kamenitih vrata. Idealna je to prilika za dodjelu priznanja najzaslužnijim građanima i ustanovama koji predanim radom naš grad čine boljim mjestom. Svečanosti je prisustvovala i predsjednica republike Kolinda Grabar Kitarović. Moramo što više razvijati partnersku suradnju između naših općina, županija i gradova. Zagreb tu ima najveću odgovornost jer ima najveće potencijale. U duhu svoje politike zajedništva bit ću slobodna iznijeti prijedlog za razmišljanje, da se u sklopu gradske uprave otvori jedan mali, ali učinkovit ured - Ured hrvatske solidarnosti. 

Nagrada grada Zagreba ustanovljena je Odlukom o ustanovljenju1955. te se uz kraće prekide dodjeljuje sve do danas. Među ponosnim dobitnicima su specijalist neurokirurgije Krešimir Rotim i gimnastičar Marijo Možnik. Velika je čast i privilegija dobiti nagradu upravo u svome gradu, a posebna je čast biti u društvu sa svim ovim uglednim ljudima, izjavio je Rotim. Ova mi nagrada puno znači, za sve ove rezultate što sam postigao. Najiskrenije mogu reći da mi je ovo jedna od najdražih nagrada u karijeri, ponosno je istaknuo Možnik.

Na svečanosti je dodijeljena i nagrada Zagrepčanka godine, koju je zasluženo primila najbolja hrvatska sportašica svih vremena, Janica Kostelić, koja je posebnu zahvalu uputila svojoj obitelji, koja je uvijek bila uz nju. Mislim da je temelj svakog čovjeka njegova obitelj i da bi na tome trebali ustrajati što više možemo, cijeniti ono odakle dolazimo i živjeti za to svim srcem.

Nagradu Grada Zagreba zaslužnima je dodijelio gradonačelnik Milan Bandić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.