Hrvatski radio

Radio Sljeme

Dodijeljene diplome školama koje promiču zdravlje

27.06.2017.

16:00

Autor: Mia Majić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"Škola koja promiče zdravlje" projekt je koji se uspješno provodi u osam srednjih škola u našoj zemlji. Na današnjoj svečanosti dodjeljene su diplome spomenutim školama, a njihovi predstavnici objasnili su kako oni provode projekt.

Projektom "Škola koja promiče zdravlje" nastoji se potaknuti srednjoškolce na zdrav život putem fizičkih aktivnosti te zdrave i pravilne prehrane. Cilj projekta je pružiti potporu u postizanju svih društvenih i obrazovnih ciljeva te ciljeva vezanih uz zapošljavanje djelatnika škole.

Smatram da smo na ovom projektu upravo na tome radili da poslušamo mlade, da nam oni kažu što i kako u našim školama treba biti, a da te iste škole budu mjesto gdje se oni ugodno osjećaju i gdje se mentalno i fizičko zdravlje pruža djeci na najbolji mogući način, istaknula je zamjenica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Ivana Pavić Šimetin.

U projekt je uključeno više od četrdeset osnovnih i osam srednjih škola, a nositelji projekta su Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Agencija za odgoj i obrazovanje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.